.
Me olemme Trix Games ja kehitämme tanssipeliä. Tämä on kehitysblogimme, johon kirjoitamme kuulumisia pelin kehityksestä.

tiistai 22. kesäkuuta 2010

Alpha testing

Welcome back to the Trix Games development blog. The message is first written in Finnish and repeated below in English. All future blog posts will follow the same pattern.

Kuten jotkut teistä jo päättelivätkin, jatkossa blogiviestit kirjoitetaan sekä suomeksi että englanniksi. Kaikki pelikehityksen uutiset ovat siis saatavilla kielitaidosta riippumatta. Jos et jostain syystä huomannut tai osannut lukea viimeisintä viestiä, joka kirjoitettiin vain englanniksi, kannattaa huomata että Dance Tricksin kappalevalikoimasta on julkaistu muutama kappale ja näiden vaikein vaikeustaso Tanssipelien EM-kilpailujen kilpailupaketin (20MB) yhteydessä. Kannattaa siis ladata tuo paketti, jos pelin kappaleiden kuunteleminen ja testaaminen kiinnostaa.

Alfatestaus


Työ pelin kanssa etenee pikkuhiljaa. Alamme vihdoin olla niin pitkällä, että voimme aloittaa kokonaisuuden testaamisen. Ensimmäisessä vaiheessa peliä jaetaan pelin kehityksessä mukana olleille henkilöille karkeimpien ongelmien löytämiseksi. Peli ei myöskään ole vielä kaikilta osin valmis, vaan joillakin osa-alueilla on selkeitä ongelmia tai puutteita. Tämän takia testausta on helpointa tehdä pienellä ryhmällä, jolle kaikista tunnetuista ongelmista ja jatkosuunnitelmista on helpompi tiedottaa. Näin testiryhmä voi keskittyä oikeisiin asioihin, kun he osaavat olla välittämättä niistä vioista, jotka ovat jo tiedossa.

Kun alfatestauksen palautteen ja kehittäjien omien päämäärien mukainen lopputulos alkaa olla valmis, siirrytään betavaiheeseen. Betatestausvaiheessa pelitestaajille toimitetaan pelin betaversio testattavaksi kotioloissa ja heidän palautteensa mukaan peliä muokataan siihen asti kunnes peli vihdoin saavuttaa julkaisuvaiheen.

Alfavaiheeseen siirtyminen tarkoittaa myös sitä että alamme pikkuhiljaa julkaista enemmän tietoa pelin ominaisuuksista ja höystämme näitä tiedotuksia myös ihan oikeilla kuvilla tai videopätkillä. Ensimmäinen näistä viesteistä on luvattu laittaa esille sitten kun Facebook-ryhmässämme on sata jäsentä (nyt 93), joten ei muuta kuin kannustamaan kavereitanne liittymään!

Nyt siirrymme rämppäämään F5-nappia Facebook-ryhmämme sivulla.

Alpha testing


Work on the game is progressing all the time. We are getting forward so well actually that we are moving onwards to testing the game with a slightly larger group. In the first testing phase the game is given out to those who have been involved with the game production in one way or another. The game still has lots to do on certain areas so the emphasis is on finding the most crucial problems that we aren't aware of yet. This is why testing is initially done with a smaller group as we can easily communicate known problems and future plans to the whole testing crew. They can then concentrate on issues that are not yet know to us and suggestions on features that we haven't considered yet.

When our current list of major tasks and the feedback from the alpha testing has been incorporated into the game we will move on to the beta testing phase. In this phase people who have signed up for testing will be sent the beta version for testing at home. All feedback from the beta phase will be handled and at some point we will reach the launch point.

Moving on to the alpha phase also means that we will finally start giving out more information about game features and we will also release some actual screen shots and video footage from the game. We have promised to publish the first one of these blog posts once our Facebook group has one hundred members (currently 93). Go get your friends to join!

Now we will move on to hitting F5 on the Facebook group page.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti