.
Me olemme Trix Games ja kehitämme tanssipeliä. Tämä on kehitysblogimme, johon kirjoitamme kuulumisia pelin kehityksestä.

tiistai 11. toukokuuta 2010

Valinnan vaikeus

Tervetuloa jälleen kehitysblogimme pariin.

Musiikin valitseminen peliin ei ole suinkaan projektin helpoimpia osa-alueita. Musiikkivalikoiman pitää olla riittävän laaja kattaakseen mahdollisimman monen harrastajan musiikkimaun, mutta samalla jokaiselle harrastajalle pitää löytyä riittävästi kappaleita oman musiikkimaun piiristä. Lisäksi entuudestaan tuttuja artisteja on hyvä olla mukana tarjoamassa kosketuspintaa uusille harrastajille, mutta tuntemattomammilta artisteilta musiikin ottaminen takaa enemmän jälleenpeluuarvoa ennen kuin kappaleet alkavat olla liian loppuunkulutettuja. Kappaleiden pitää tietysti myös täyttää laadulliset kriteerit ja olla sopivia koreografioiden kannalta. Koska musiikin valinnassa on paljon hieman vastakkaisia määränpäitä ja tietysti rajallinen budjetti, on kappalevalinnoissa oltava tarkkana.

Trixin peliin on lisensoitu musiikkia enemmän ja vähemmän tunnetuilta artisteilta, sekä teetetty täysin peliä varten suunniteltua musiikkia. Lisensoituja kappaleita käytetään sellaisenaan tai leikattuina versioina, kun taas peliä varten luotuja kappaleita voidaan muokata toiveidemme mukaan enemmänkin. Täydellisen vapauden myötä mukana tulee tietysti myös enemmän työtä, kun kappaleita halutaan analysoida tarkemmin ja muuttaa mielestämme mahdollisimman hyviksi.

Tällä kertaa haluamme kysyä sinulta mitä mieltä olet yhden musiikkikappaleemme kohtalosta. Kappaleesta on tehty kaksi erilaista versiota, jotka jakavat mielipiteitä sekä kehitystiimin että pelitestaajien kesken, joten haluaisimme nyt saada mielipiteitä asiasta. Kuuntele alla kappaleen kaksi eri versiota ja jätä kommentteihin oma mielipiteesi siitä kumpi versio on mielestäsi parempi. Perustelut ovat myös erittäin tervetulleita.

Soundreel - Baila Conmigo 1Soundreel - Baila Conmigo 2

18 kommenttia:

 1. Kakkosversiossa oli korvalle mukavampi tasapaino soittimien ja laulun välillä. Luulisi myös chartin mukailevan enempi soittimia (ainakin korkeammalla vaikeustasolla, jossa rytmit ovat muutenkin monimutkaisempia). Kannatan vaihtoehtoa kaksi.

  VastaaPoista
 2. Toka luo "aidomman" lattarifiiliksen mielestäni olemalla hieman matalammalta soitettu. Tosin kappale on tanssipeleihin täyttä roskaa mut sitä nyt ei kysytty :P Toka siis parempi

  VastaaPoista
 3. Kakkonen kuulosti kauniimmalta korvaani.

  Näyte numero 2 kuulostaa paljon vakavammalta kappaleelta jota voin kuvitella kuulevani radiosta kuumana kesäpäivänä istuessani rannalla nauttimassa auringosta.

  VastaaPoista
 4. Jos näistä pitäisi toinen valita pelkän valikkokuuntelun perusteella niin pelaisin jälkimmäisen. Eiköhän molempiin saa ok chartin tehtyä mutta jälkimmäinen kuulostaa paremmalta.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia tähänastisista kommenteista! Tosiaan kerrottakoon vielä sen verran että chartit ovat jo tähän kappaleeseen valmiina, ja samat chartit toimivat kummallakin versiolla, eli chartin kannalta ei (yllättävää kyllä) ole valinnalla merkittävää eroa. Kyllä muutoksia charttiin on mahdollista tehdä vielä valitun version mukaan yksittäisissä kohdissa joissa ero on suurimmillaan, mutta yllättävän hyvin pääosa chartista toimii kummallakin versiolla. Käytännössä haemme tässä siis ihan sitä että kumpi versio kuulostaa ihmisten korvaan paremmalta, kun emme ole saaneet muuten tähän asiaan selkeää ratkaisua.

  VastaaPoista
 6. Toinen versio, siinä rytmi tuntuu olevan paljon selkeämpi ja laulukin kuulostaa "normaalilta" kun päästään varsinaiseen lauluun, kun taas ensimmäisessä versiossa se kuulostaa metalliyritykseltä.

  VastaaPoista
 7. Minäkin pidin enemmän jälkimmäisestä versiosta. Kuulostaa paremmalta sekä musiikin että laulun suhteen.

  VastaaPoista
 8. Mä oon tasan eri mieltä. Eka versio kuulostaa aidommalta ja menevämmältä, toinen ontolta ja teennäiseltä. Tokaa en pelais ikinä, ekan ihan mielellänikin.

  Tossa toisessa versiossa se laulaja kuulostaa joltain Peräseinäjokelaiselta jäbältä, joka vain yrittää matkia espanjaa tietämättä oikeesti yhtään mitä se laulaa. Jos kummassakin versiossa on sama laulaja (?), niin ekassa versiossa äänen käheys peittää lausumiskauheudet. Ekassa laulu kuulostaa espanjalta.

  VastaaPoista
 9. Toka oli mun mielestä paljon parempi. Paljon luontevampi. Ja sori kun en jaksa kirjakilellä kirjottaa :P

  VastaaPoista
 10. Kyllä tuo toinen kappale oli ehkä korvaan sopivampi omasta mielestä. Ekassa tuo äijä jotenkin rääkyi päälle ja sen ääni tuli liiaksi läpi. Toka oli mukavan pehmoinen ja yhteensopiva.

  VastaaPoista
 11. Itse pidän paljon enemmän toisesta vaihtoehdosta. Siinä korostuu soittimen ja laulun tasapaino ja ja näin ajatellen kun tätä kappaletta selataan biisivalikosta niin on tärkeää että se saa myös paljon huomiota.

  Pelkkä laulu taikka vaimeat soittimet tekevät siitä ei niin houkuttelevan uusille pelaajille. Tuossa ekassa versiossa häiritsevintä on efektien "peittäminen" on huono juttu. Ja toinen versio on kuin parannus ja todella hyvä parannus. Miten moni maintitsikin äijiän rääkymisen, niin ei se oikein sovi :/ tuossa ekassa versiossa nimenomaan taustamusiikin vaimeuden takia. Toinen versio on jotenkin hillitty mutta kuuntelulta paljon mielenkiintoisempi kuin eka, siinä juuri korostuu sopivasti soittimet ja laulajan ääni.

  VastaaPoista
 12. Minä pidän ekasta versiosta enemmän kuin tuosta toisesta. Ei toisessakaan mitään vikaa ole. Mutta vaikka moni sanookin että äijä rääkyy ekassa versiossa nii minun korvaan se kuulostaa loistavalta, sellaselta että siinä on fiilistä.

  VastaaPoista
 13. Ensimmäinen versio on parempi, tokassa ei ole meininkiä. Kakkosen laulu kuulostaa liikaa MikroPuheelta.

  VastaaPoista
 14. Ensimmäisessä vaihtoehdossa korostuu laulu, jälkimmäisessä soittimet.

  Olen ensimmäisen kannalla. Pitää myös huomioida, että kaiuttimet merkkaavat paljon lopputuloksessa.

  VastaaPoista
 15. Ensimmäinen kuulosti aidolta, toinen kuulosti siltä kuin kappaletta olisi yksinkertaistettu ja tehty selkeämpi rytmien kannalta.

  Pelaisin mieluummin ensimmäistä, koska se kuulostaa aidommalta ja fiilis näin parempi. (rytmijumputus kappaleita taatusti löytyy konemusiikin puolelta)

  VastaaPoista
 16. Täältä ääni toiselle versiolle. Paremmin miksattu kuin ensimmäinen, tasapainoisempi ja saa paremmin rytmeistä kiinni.

  VastaaPoista
 17. Mun mielestä kakkonen on parempi, jos tuota basson tasoa saisi ihan pikkiriikkisen laskettua.

  VastaaPoista
 18. Kiitokset kaikille mielipiteistä! Mielipiteet ovat edelleen jakautuneita, mutta onpahan taas enemmän mihin pohjata päätöstä tämän kappaleen osalta.

  VastaaPoista