.
Me olemme Trix Games ja kehitämme tanssipeliä. Tämä on kehitysblogimme, johon kirjoitamme kuulumisia pelin kehityksestä.

perjantai 30. huhtikuuta 2010

Testituloksia

Hei taas! Edellisestä viestistä on kulunut jo hetki, joten paikataan tilannetta nyt kahdella toisiinsa liittyvällä viestillä.

Pelitestaamista on nyt tehty muutaman viikon ajan. Toistaiseksi pelitestaajat eivät ole päässeet vielä käsiksi itse peliin, vaan testaaminen on keskittynyt puhtaasti kappaleiden ja koreografioiden ympärille. Tämänkertainen viesti käsittelee pelin musiikki- ja koreografiapuolta testauksen näkökulmasta.

Testaaminen


Tarkoituksenamme on ollut tuoda peliin monipuolisempi musiikkivalikoima kuin aikaisemmissa tanssipeleissä, jotta peli vetoaisi entistä suurempaan yleisöön. Lisäksi koreografiapuolella on haluttu tuoda mukaan monipuolisuutta, joka on aikaisemmin rajoittunut pelaajien fanituotoksiin, ja pyrimme myös tuomaan korkeimmilta vaikeustasoilta totutun hyvän laadun mukaan helpommillekin vaikeustasoille, jotka ovat perinteisesti jääneet tanssipeleissä vähemmälle huomiolle kehittäjien osalta.

Pelitestaajilta on kerätty aktiivisesti palautetta sekä musiikin että koreografioiden osalta. Olemme tyytyväisiä saamaamme palautteeseen, vaikka kaikkea saatua palautetta ei vielä olekaan ehditty käsitellä. Muutoksia parempaan päin on jo tehty, ja lisää muutoksia on luvassa sitä mukaa kun palautetta saadaan kahlattua läpi. Tähän mennessä koreografiakohtaisia palautelappuja on annettu lähes 200, jonka lisäksi suullista palautetta koreografioista on kirjattu ylös yli puoli tusinaa sivua. Musiikkivalikoiman tyydyttävyydestäkin on kerätty paljon dataa. Alle on kerätty hieman tilastoja kiinnostuneille.

Musiikkivalikoima


Tähän mennessä palautekierroksilla on ollut mukana 52:n kappaleen otos musiikkivalikoimastamme. Jokaisesta kappaleesta soitettiin testaajille lyhyt esikuuntelupätkä, jonka perusteella heidän piti antaa kappaleelle piste, miinupiste tai nolla. Piste tarkoittaa sitä että testaajan mielestä kappale kuulostaa sellaiselta että sitä haluaisi pelata, miinus sitä että testaaja ei usko haluavansa pelata kyseistä kappaletta, ja nolla merkkaa epävarmuutta. Muutamissa rajatapauksissa annettiin myös mahdollisuus puolikkaan pisteen tai miinuspisteen antamiseen.

Suurin osa testaajista antoi plussan noin 70-80%:lle kappaleista, mutta myös musiikkimaultaan kriittisempiä testaajia oli joukossa mukana. Jokainen kappale on saanut vähintään pari plussaa, mutta huonoin kappalekohtainen keskiarvo on silti -0,47. Toiseksi huonoin tulos on -0,18. Yhteensä 9 kappaletta on kerännyt negatiivisen keskiarvon, mutta näistä jokaisella on omat vannoutuneet faninsa ja keskiarvo selittyy musiikkityylien erikoisuudella, jolloin kappaleet tietysti herättävät suurempia tunteita moleempiin suuntiin. Kappaleita, joilla ei ole lainkaan negatiivisia ääniä, löytyy listasta useita. Paras keskiarvo on täydet 1,00 ja toiseksi paras 0,91. Kaikkien äänten keskiarvo on 0,35.

Näiden esikuuntelupätkien pohjalta on suoritettu pienimuotoista vertailua itse pelaamisen jälkeen muuttuneisiin mielipiteisiin. Pääosin testaajat pitivät saman mielipiteen kappaleesta myös pelattuaan sen täysimittaisena, mutta muutamassa tapauksessa erojakin oli huomattavissa. Joissakin kappaleissa edustavan esikuuntelun valitseminen osoittautui lähes mahdottomaksi, vaikka kappale pelatessa tuntuikin testaajista hyvältä.

Olemme erittäin tyytyväisiä positiiviseen palautteeseen musiikkivalikoimastamme ja uskomme että olemme onnistuneesti laajentaneet pelin viehättävyyttä erilaisille harrastajille. Lisäksi uskomme että myöhemmin testaukseen päätyvissä kappaleissa on lisää erittäin hyvin suosiota kerääviä kappaleita.

Lue lisää itse koreografioiden testaajapalautteista seuraavassa blogiviestissämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti