.
Me olemme Trix Games ja kehitämme tanssipeliä. Tämä on kehitysblogimme, johon kirjoitamme kuulumisia pelin kehityksestä.

lauantai 6. helmikuuta 2010

Blogin avaus ja tiimiesittely

Tervetuloa lukemaan Trix Gamesin uutta blogia. Blogista voit seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana lukea mielenkiintoista tietoa Trix Gamesin tanssipelin kehityksestä ja ominaisuuksista. Nyt ensimmäisellä kerralla esittelemme miehet Trix Gamesin takana ja avaamme erilaisten kilpailujen sarjan tarjoamalla mahdollisuuden voittaa ilmaisen kappaleen kehitteillä olevaa tanssipeliä. Pitemmittä puheitta, tässä Trixin takana olevat herrasmiehet:

Jari "Gemi" Vilkki


Moni lukija tuntee Gemin vähintään nimeltä, sillä tanssipelipiireissä hän on ollut jo pitkään näkyvästi esillä. Suomessa hänet tunnetaan muun muassa Suomen Tanssipelaajat ry:n puheenjohtajuudestaan, tapahtumien ja kilpailujen järjestämisestä ja hyvistä kilpailusijoituksistaan; Euroopassa taas esimerkiksi yhtenä vuoden 2009 EM-kilpailujen järjestäjistä.

Gemi on 21-vuotias "henkisesti Helsinkiläinen" tietotekniikan opiskelija. Hän on harrastanut erilaisia pelejä lauta-, kortti-, miniatyyri- ja roolipeleistä aina mobiili-, konsoli- ja tietokonepeleihin pienestä pitäen ja haaveillut oman peliyrityksen perustamisesta peruskoulusta lähtien. Tanssipeliharrastus alkoi lukiossa vuonna 2004 ja on jatkunut sen jälkeen muuttuen koko ajan intensiivisemmäksi.

Trixin tanssipeliprojekti alkoi kytemään jo vuoden 2008 lopulla Christoffer Westerlundin innostuksesta toteuttaa oma tanssipeli, jolle hän etsi kehittäjiä. Christoffer ja Gemi olivat aiheen tiimoilta yhteydessä keskenään ja vähän myöhemmin mukaan keskusteluihin tuotiin myös Verkel ja vehnae. Christofferia kutsuivat kuitenkin muut kiinnostukset ja hän jättäytyi pois projektista, jolloin tämä J-alkuinen kolmikko päätti jatkaa projektia eteenpäin omin voimin.

Pienen ydinryhmän projektissa jokainen on mukana kaikkien osa-alueiden toteuttamisessa, mutta kaikilla on silti omat vastuualueensa. Gemin tärkeimmät vastuualueet ovat kaikenlainen yhteistyötahojen kontaktointi, yhteydenpito, pr ja vastaava kommunikaatio. Lisäksi pelin koreografioiden (step charts) valmistumisen hallinnointi, pelitestaaminen ja nettikaupan pyörittäminen sen auettua ovat Gemin vastuulla.

Faktaa:

- Kuluttaa suklaata pienen kylällisen tahtia.
- Opiskellut sisäoppilaitoksessa.
- Kihloissa toisen yhtä hullun kanssa.
- "Spinning around".


Jari "vehnae" Saukkonen

Tanssipelipiireissä vehnae alkoi pyörimään vuonna 2006, parin vuoden omatoimisen rytmipeliaktiivisuuden jälkeen. Syvemmin mukaan Suomen Tanssipelaajat ry:n toimintaan hän sotkeutui päästyään hallitukseen vuonna 2009. Ensimmäisen hallituskautensa aikana hän on jo ehtinyt näyttää arvonsa hallituksen sisäisessä toiminnassa ja ulkopuolelle näkyvimmin etenkin luomalla vuoden 2009 EM-kilpailuja ja Suomen Tanssipelaajat ry:n arvokisoja varten loistavan turnausjärjestelmän.

Ikää vehnaella on 30 vuotta, joiden varrelle mahtuu monenlaisia projekteja demoscenestä yhteisötekniikan ja massiivimoninpelijärjestelmien suunnitteluun. Nykyisin päivätyönsä puolesta ammattimainen koodaaja ja web-ekspertti, vehnae lähti Trixin projektiin mukaan ilomielin. Tietotekniikka on ollut hänellä harrastuksena noin kolmevuotiaasta ja se heijastuu kokemuksen ja osaamisen määrään.

Ensimmäisen kosketuksen tanssipeleihin vehnae koki joskus vuosina 2003-2004, mutta tosissaan harrastaminen alkoi vasta vuonna 2006. Tämän jälkeen treenaaminen onkin ollut aktiivista ja nykyisellään vehnae on jo taidoillaan lunastanut paikkansa SM-kilpailuissa.

Vehnaen vastuualueet projektissa painottuvat osaamisen mukaisesti koodi- ja web-asioihin. Käytännössä tämä tarkoittaa vastuuta itse pelimoottorin koodista, sekä yrityksen internetsivujen, nettikaupan ja muiden vastaavien järjestelmien toiminnasta. Kokemukset ja kontaktit yritysmaailmassa auttavat häntä myös Trixin hallinnollisten toimintojen pyörittämisessä.

Faktaa:

- Multiclass koodaaja-musikantti-photoshopisti
- Pahanlaatuinen rytmi(peli)addikti, kokeillut lähes kaikkea rytmipelien saralla (kenellä on DJ Hero!?)
- Toinen jalka haudassa: selkeästi vanhin S-rankin tanssipelaaja Suomessa
- Aloitti tietojenkäsittelytieteen yliopisto-opinnot vasta vuonna 1998, joten vielä ei ole kiire valmistua


Jaakko "Verkel" Lindvall


Hieman kauemmin tanssipelaajien joukossa mukana ollut Verkel oli mukana Otaniemen Rytmipelaajat ry:tä perustettaessa vuonna 2006 ja liittyi Suomen Tanssipelaajat ry:n hallitukseen vuonna 2008. Harkitut ja perustellut mielipiteet ovat olleet tärkeä voimavara yhdistyksien toiminnassa. Monille tuttu persoona muun muassa tanssipelitapahtumien ohjelmanumeroiden järjestäjänä. (randomdanke!)

Verkel on 24-vuotias Espoolainen tietotekniikan opiskelija. Harrastuksina ovat olleet sekä tietotekniikka että pelaaminen peruskoulusta lähtien ja ensimmäiset omat tietokone- ja lautapelinsäkin hän loi jo tuolloin. Tanssipelien pelaamisen Verkel aloitti vuonna 2003, joten lajikokemustakin on karttunut runsaasti. Koreografiapuolella hän on ollut mukana suomalaisessa PRO Pack -projektissa ja on näiden kokemusten myötä noussut Suomen parhaimpien koreografien joukkoon.

Ennen Trixin projektia Verkel on ollut toteuttamassa muun muassa nettipalvelua tanssipelikoreografioiden tallentamista ja esittämistä varten, sekä tehnyt laajaa analysointia koreografioiden teoriasta Gemin kanssa. Näistä lähtökohdista oli luonnollista jatkaa Trixin projektiin viemään ajatuksia pitemmälle.

Verkelin vastuualuetta projektissa on työkalujen kehittäminen ja koreografiat. Tällä hetkellä työn alla on täysin uusi ja monella tavalla paranneltu koreografiaeditori ja tietysti paljon laadukkaita koreografioita peliin. Editorista kiinnostuneille tarjotaan lisää herkullista tietoa myöhemmissä blogiviesteissä.

Faktaa:

- Pidemmät hiukset kuin skenen tytöillä.
- JRPG-fani.
- Legendaarinen kääpiövuorikiipeilijä.
- Pitkäaikainen Suomen osu!-mestari.

2 kommenttia:

  1. "ensimmäiset omat tietokone- ja lautapelinsäkin hän loi jo tuolloin. "
    Teki jo peruskoulussa oman tietokonepelin?
    Olisiko ladattavana missään?

    VastaaPoista
  2. Eipä taida löytyä julkisesta jaosta noita Verkelin pelejä. Ehkäpä joku niistä nähdään myöhemmin uudelleen toteutettuna Trixin pelinä. ;)

    VastaaPoista